środa, 31 lipca 2013

Szybkie spring rolls

Mój sposób na bardzo szybką przekąskę- spring rollsy z piekarnika. Jak narazie smakowało wszystkim, którzy próbowali. Ciasto won ton kupuje mrożone w sklepie z azjatycką żywnością. Używam też sosu ze sklepowej półki, który bardzo dobrze sprawdza się w tym przepisie. Najlepiej smakują ze słodkim sosem chilli.




Na 50 małych spring rolls:

50 kwadratów ciasta won ton
250 g mięsa mielonego (używałam wieprzowo- wołowego, innym razem z indyka, oba się sprawdziły)
200 g mrożonej mieszanki warzywnej chińskiej
sos Blue Dragon chow mein (o taki)

Podsmażyć mięso na patelni, dodać warzywa i na końcu sos, można doprawić do smaku. Wystudzony farsz nakładać na ciasto i zawijać spring rollsy. Układać na papierze do pieczenia i posmarować delikatnie olejem. Włożyć do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 15-20 min, w połowie pieczenia obrócić na drugą stronę. Spring rollsy są gotowe w momencie kiedy ciasto jest chrupiące. Podawać ze słodkim sosem chilli.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz